Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

divendres, 25 de febrer del 2011

Pla per a la construcció de l’edifici de l’Escola dels Encants.

El ple de l’ajuntament de Barcelona aprova el pla urbanístic per a la construcció de l’edifici de l’Escola dels Encants.

El ple de l’ajuntament de Barcelona va aprovar divendres 25 de febrer el Pla Especial i de Millora Urbana (PMEiMU) que reserva espai –a l’actual pàrquing d’autobusos de Consell de Cent amb Cartagena i una finca adjacent- per a la construcció de l’edifici definitiu. Aquest pla inclou les millores que van reclamar la direcció de l’escola i l’AMPA perquè en el planejament que desenvoluparà la resta de l’illa de cases compresa entre Castillejos, Diagonal, Cartegena i Consell de Cent es reservin 1680 metres quadrats més per a equipament públic d’ús docent i vinculat a una ampliació del centre. La millora d’aquest pla és fruit de les negociacions amb l’ajuntament després que en l’última comissió d’Urbanisme, i a instàncies de la direcció de l’escola i de l’AMPA, els grups de l’oposició van bloquejar el pla inicial proposat per l’equip de govern. El nou planejament aprovat després de la inclusió d’aquestes millores permet mantenir oberta la possibilitat d’esdevenir institut-escola.

L’edifici que preveu el pla per a l’escola d’infantil i primària tindrà la façana al carrer Consell de Cent, un sostre edificable de 3500 metres quadrats, amb planta baixa més cinc alçades, una amplada màxima de 48,20 metres i una profunditat de 23 metres. El pati tindrà la mateixa amplada de l’edifici i una profunditat de 44,50 metres.

L’equip de govern de l’ajuntament de Barcelona calcula que des de l’aprovació del pla fins a la cessió del solar a la Generalitat de Catalunya perquè construeixi l’edifici poden passar uns vuit mesos. En aquest temps, l’ajuntament hauria d’arribar a un acord amb la Tresoreria de la Seguretat Social, propietària de bona part del solar reservat per a l’escola, i hauria d’enllestir tot el procés reparcel·latori que cal fer abans de cedir el terreny. Quan rebi aquesta cessió, la Generalitat haurà d’encarregar la redacció del plec de condicions per a la construcció de l’edifici i preparar els concursos públics per al projecte i l’execució de les obres. Recentment, però, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que les retallades pressupostàries es traduiran en l’aturada de la construcció d’escoles noves i la permanència durant més temps en mòduls prefabricats.

dijous, 24 de febrer del 2011

Les obres de l'escola Fluvià estan en marxa

L'AMPA Fluvià ha comunicat que les obres estan en marxa.
 
Demà tenen una reunió el consorci, el departament d‘educacio, els membres de la junta i la direcció del centre. El objectiu és treure un compromís de que la obra no es tornarà a parar i que els fills al setembre tindran fetes les aules i que la resta de l’escola continuí la seva marxa de la obra fins la finalització.

dimecres, 23 de febrer del 2011

Els pares i mares de l’Escola Fluvià inscriuen els seus fills a un altre centre (notícia de BTV)

Els pares i mares de l'Escola Fluvià, al barri de Diagonal Mar, han decidit inscriure els seus fills a l'Arenal de Llevant. D'aquesta manera, protesten perquè fa quatre anys que els nens fan classe en barracons i les instal·lacions tenen desperfectes.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, assegura que les obres per contruir el nou edifici no s’aturaran, però les famílies asseguren que ja no es creuen les promeses de l’administració. Amb aquesta acció, esperen pressionar el departament perquè acceleri les obres. Afegeixen que no deixaran de mobilitzar-se fins que vegin que es comença a treballar.

Verure més (a BTV)

dijous, 17 de febrer del 2011

Alarma a l'escola Fluvià per l'aturada de les obres (article d'El Punt)

Els operaris han dit que acabaran els fonaments i marxaran. Els centres que fan les classes en barracons reben amb preocupació l'anunci de Rigau sobre l'allargament d'aquesta situació.

Els pares de l'escola Fluvià, al districte de Sant Martí, estan alarmats per una possible aturada de les obres de construcció del nou centre. Aquest és el quart any que l'escola fa les classes en barracons i el fet que s'haguessin començat a construir els fonaments del futur centre donava esperances als pares, que ja comptaven que el curs que ve tindrien edifici propi.

Llegir més (a El Punt)

La Barceloneta exigeix que es faci la Mediterrània (article d'El Punt)

L'AMPA de l'escola Mediterrània va denunciar ahir en roda de premsa la situació en què es troba avui, quan encara no se'ls ha comunicat si es començaran les obres del seu centre, quatre anys després que els traslladessin a uns barracons perquè calia enderrocar l'edifici en el qual feien les classes.

Llegir més (a El Punt)

dimecres, 16 de febrer del 2011

L'AMPA de La Maquinista demana una resposta

El dimecres 16 de febrer l'AMPA de La Maquinista va entregar a la regidora de Sant Andreu, la Sra. Gemma Mumbrú, una carta per registre, demanan una resposta després de l'estudi de la nova alternativa propera a la ubicació actual.

El dilluns 17 de gener a la Assemblea Extraordinària de l’AMPA el Sr Miquel Àngel Valdueza, gerent del districte, es va comprometre a estudiar la proposta d’ubicar l’Escola al Parc de la Maquinista i donar una resposta en un termini d’un mes. Ara ja farà un mes de l’esmentada Assemblea.

Roda de premsa a La Barceloneta per denunciar la situació del CEIP Mediterrània

Dimecres 16, a les 12h a la seu de la Confavc l'AMPA del CEIP Mediterrània amb el suport de  14 entitats del barri de La Barceloneta van fer una roda de premsa per denunciar l'estat actual de l'escola.

A la taula hi van participar:
- Albert Recio, vocal de la FAVB.
- Montse López, pdta. de l'AMPA del CEIP Mediterrània.
- Manel Moscat, pdte. de l'avv Barceloneta.
- Gala Pin, membre de l'avv l'Òstia .

El CEIP Mediterrània va estar enderrocat fa quatre anys, i reubicat en barracons en una escola propera. L'Ajuntament de Barcelona va anunciar en el moment del seu enderroc que els alumnes tornarien a tenir un edifici en el marge de dos anys.

Quatre anys després els alumnes continuen en barracons, i la demanda de que es construeixi de manera immediata el col·legi ha estat assumida per un ampli ventall d'entitats i veïns del barri, que recolzen les demandes de l'AMPA i la Plataforma:

   1. - Informació al AMPA, Plataforma i entitats de l'estat del projecte.
   2. - Pressupostació de la construcció del CEIP Mediterrània com una prioritat de barri i de Districte
   3. - La construcció immediata del CEIP Mediterrània al seu solar
   4. - Ús i gestió escolar del solar fins que comencin les obres

La roda de premsa es va convocar per la Plataforma del CEIP Mediterrània, amb el suport de l'Avv Barceloneta, l'Associació Barceloneta Alerta, l'Associació de veïns de l'Òstia, els Diables de La Barceloneta, la plataforma d'afectats en defensa de La Barceloneta, Coordinadora de Coros, La veu del barri, Comissió de Festa Major de La Barceloneta , Comissió de Festa del Carrer Pescadors, ACIB (agrupació d'industrials i comerciants), la penya Barcelona-Barceloneta, GAMAR, Barceloneta més Història i l'Ampa del C.E.I.P Mediterrània.

Ballarín demana a la Generalitat que acompleixi els compromisos adquirits en la construcció de centres educatius (article de Tribuna Municipal)

La regidora ha dit que “veu amb preocupació” les decisions de la consellera de d’aturar la construcció de centres escolars.

La regidora Ballarín ha demanat al Govern de la Generalitat que acompleixi els seus compromisos pel que fa a la construcció de diversos centres escolars.

Segons Ballarín, l’Ajuntament i la Generalitat havien aprovat el Pla d’Equipaments Educatius amb un import de 411 milions d’€ pel període 2008-2011, on es preveia la construcció 12 nous centres educatius, 17 altres equipaments educatius i la realització d’obres de reforma, ampliació i millora a 325 centres educatius.

Llegir més (a Tribuna Municipal)

dilluns, 14 de febrer del 2011

Problemes diversos amb les preinscripcions escolars (programa Els Matins de TV3)

Avui comencen les preinscripcions escolars. Com cada any rebem i atenem les queixes dels pares disgustats perquè els seus fills no poden accedir a les escoles que voldrien o perquè les instal·lacions són insuficients. En parlem amb pares i mares afectats.

Veure més (a TV3)

Ensenyament paraliza el programa de implantación de portátiles en las aulas (article de La Vanguardia)

Rigau advierte que la crisis obligará a seguir dando clases en barracones. La conselleria oferta 1.044.509 plazas escolares para el próximo curso, 12.127 más que el pasado.

La consellera de Enseñanza, Irene Rigau, ha anunciado hoy que las más de mil aulas prefabricadas que funcionan en Catalunya continuarán en servicio más tiempo del previsto debido a las circunstancias económicas actuales.