Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimarts, 26 de juliol de 2011

Trias desencalla la construcció del nou CEIP Mediterrània (notícia de El periódico)

L'ajuntament avançarà el finançament de l'obra a la Generalitat.

Poques concrecions van sortir ahir de la primera reunió de treball entre l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat, Artur Mas, una llarga sessió en què es van repassar inversions pendents a la ciutat fruit de convenis entre el bipartit municipal i el Govern del tripartit, i després de la qual es va arribar a la conclusió que s'han d'establir prioritats i que no es podran executar tots els acords adquirits, tant en matèria d'equipaments com d'infraestructures. Però es va tancar una resolució: l'Ajuntament de Barcelona avançarà el finançament per aixecar el reivindicat CEIP Mediterrània, una escola de la Barceloneta els alumnes de la qual fa quatre anys que estan en barracons. La seva construcció, després d'incomptables endarreriments, estava encallada per falta de pressupost.

Les obres del projecte, que ja està redactat i a punt de ser licitat, començaran al gener i duraran entre 16 i 18 mesos, de manera que està previst que el trasllat a l'escola es pugui fer el curs 2013-14, o sigui, dos anys més tard del que es va anunciar a les famílies el 2009.

Llegir més (a El Periódico)