Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimecres, 25 de gener del 2012

La queixa del lector: "Retallades a les escoles" (article a 3/24)

En les darreres setmanes hem rebut algunes queixes a l'espai de participació de El meu 324 d'associacions de families d'alumnes (AFAs) i de juntes directives de diversos centres escolars del país. Ens informen de com les retallades els estan afectant i dels actes de protesta que duen a terme.

L'escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona, porta quatre anys reclamant la construcció de l'edifici. Actualment, segons l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), l'escola necessita una ampliació de terreny. "Amb l'espai que tenim, l'any vinent no pot matricular-se un altre curs al nostre centre".

L'AFA i la junta directiva han decidit fer una tancada de 24 hores aquest divendres 27 de gener, a partir de les 17.00 hores, "reclamant a l'Administració que signi, abans de la jornada de portes obertes, l'ampliació de la nostra escola".

D'altra banda, l'escola pública-comunitat d'aprenentatge Esparreguera 2 ha de tancar portes i reubicar els seus alumnes en un altre centre.

Un cas molt semblant és el de l'escola Can Periquet de Palau-solità i Plegamans. N'hem rebut la denúncia aquesta setmana a través de l'espai de participació d'El meu 324. Es tracta d'"un centre de nova creació o creació recent" que havia "d'esdevenir institut-escola per tal d'alleujar la massificació d'aquesta població".

Llegir més (a 3/24)