Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dissabte, 23 de juny de 2012

A falta d'escola, aules al carrer (notícia de El Punt-Avui)

Pares i alumnes del centre Univers fan classe a la plaça Vila de la Gràcia per denunciar el retard en la construcció del nou equipament. Anteriorment ja havien decorat el solar de l'escola amb fotos de la canalla.

De voluntat reivindicativa, no els en falta. Però d'originalitat a l'hora de dur-la a la pràctica, encara els en sobra més. Els pares i alumnes de l'escola Univers, a Barcelona, han fet de la necessitat virtut i han aconseguit que la seva protesta, aparentment circumscrita al districte de Gràcia, per reclamar la construcció d'una escola nova hagi traspassat límits territorials gràcies a la singularitat amb que està plantejada i executada. Primer ho van assolir engalanant els murs del solar del carrer Bailèn on s'ha d'alçar el centre, amb unes fotografies de la canalla que hi estudia amb un marcat rerefons artístic. Ahir al matí van fer un pas més organitzant una classe enmig de la plaça Vila de Gràcia. En tàctica i estratègia, estan creant escola.

Considerat com a projecte essencial en la xarxa d'ensenyament públic de primària de Gràcia, la compra dels terrenys on s'ha de construir l'equipament es va certificar en el mandat passat després que l'Ajuntament desemborsés 15 milions d'euros. La previsió inicial, era que l'escola havia d'entrar en funcionament el 2013. Les retallades pressupostàries de la Generalitat, però, han propiciat que ara mateix no hi hagi calendari per al començament de les obres. Mentrestant, els 100 alumnes del centre fan classe en barracons a la plaça Poble Romaní, però aquesta solució provisional té data de caducitat. “En dos anys arribarem al màxim de capacitat en aquest espai i, per tant, si no comença la construcció de l'escola nova en un plaç breu ens trobarem que no hi cabrà ningú més”, va comentar ahir Liliana Pinacho, membre de l'AMPA de l'Univers.

La seva proposta és que l'Ajuntament avanci els 4 milions de la Generalitat, tal com ja ha fet amb el Mediterrània de la Barceloneta. Si no és així, tornaran a la càrrega. A les festes de Gràcia ja els esperen.

Llegir més (a El Punt-Avui)