Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimarts, 20 de març del 2012

Barcelona elaborarà en tres mesos un calendari de supressió dels barracons escolars (notícia a EuropaPress)

La comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimarts elaborar un calendari de supressió dels barracons de les escoles públiques de la ciutat que encara no disposen d'instal·lacions definitives.

La comissió ha aprovat per unanimitat una proposició del PP per la qual s'insta el Consorci d'Educació barceloní a definir les dates d'eliminació de les instal·lacions provisionals dels centres, el que també demanava un prec impulsat per UpB.

Tot i que la proposició demana al consistori lliurar el pla abans de tres mesos, el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, ha avançat que espera tenir aprovat en un període d'entre mes i mig i dos mesos un calendari afinat "amb la voluntat d'ajudar que les escoles que treballen en barracons canviïn la seva situació a escoles sòlides".

Els centres educatius de Barcelona amb barracons que entraran en aquest calendari són Can Fabra, Congrés Indians, la Maquinista, Encants, Univers, Sant Martí i el CEIP Mediterrània, el nou edifici del qual ja se n'ha col·locat la primera pedra, i el finançament del qual avançarà l'Ajuntament amb diners procedents del port.

Llegir més (a EuropaPress)