Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimarts, 15 de maig del 2012

L'Univers es reivindica (notícia de El Periódico)

Una escola de primària de Gràcia fa tres anys que està en barracons i no té ni projecte ni pressupost per a l'hipotètic edifici definitiu.

Al passar-hi per davant, és (gairebé) inevitable parar i observar. Impressionants fotos en blanc i negre que ens mostren les innocents cares de nens i nens d'entre 3 i 5 anys cobreixen el mur que protegeix el solar del carrer de Bailèn, on s'hauria d'estar ultimant la construcció del col·legi Univers, a Gràcia. Però, darrere el mur, el no-res. El terreny, en què per adquirir-lo l'ajuntament va invertir 15 milions d'euros el 2009, presenta un aspecte desolador, a l'espera que tant el consistori barceloní com la Generalitat intervinguin en l'assumpte i iniciïn la construcció de l'escola, que actualment està en barracons a la pròxima plaça del Poble Romaní des del 2009.

«El col·legi havia d'estar a punt per al curs vinent, però és obvi que és impossible. Ens han dit que, si tot va bé i la construcció de l'aparcament subterrani que va lligada a la de l'escola comença ara, estarem als mòduls tres anys més. ¡El doble del previst! I, això, si les obres del pàrquing comencen ara mateix, cosa que encara no és segura. No tenim calendari», assegura Irene Lop, membre de l'activa Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola.

Per a les famílies, la situació comença a ser angoixant. «Els barracons es porten bé els primers anys, però tenen data de caducitat. Eren per tres cursos, i ara resulta que en seran sis. Sis anys sense cuina, sense gimnàs, sense laboratori, sense biblioteca, sense espais per poder desdoblar les classes...», enumera Claudia Aguilar, una altra de les mares de l'escola.

Llegir més (a El Periódico)