Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

divendres, 26 de juny del 2015

BCN pagarà la construcció de l'escola L'Univers i la Generalitat en pagarà lloguer (notícia de El Periódico)

L'escola, en barracons, entrarà en funcionament el setembre del 2015, mentre que l'escola bressol s'acabarà de construir durant aquell curs. El municipi ja va pagar a la Generalitat la construcció de l'escola Mediterrània, a la Barceloneta, també en barracons.

L'Ajuntament de Barcelona assumirà el cost de 4,8 milions d'euros de la construcció de l'Escola Infantil i Primària pública L'Univers, a Gràcia, i la Generalitat ho compensarà pagant el lloguer per utilitzar l'espai. L'equipament inclourà a més una escola bressol i un passatge per a vianants que connectarà el barri de la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot, i suposarà un cost total de 6 milions per al consistori.

Preveuen que l'escola entri en funcionament quan comenci el curs de setembre del 2015, mentre que la previsió per acabar l'escola bressol és durant l'any escolar 2015-2016.

El consistori ja va avançar a la Generalitat el 2013 el cost la construcció de l'escola pública Mediterrània --al districte de Ciutat Vella--, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros.

Llegir més (a El Periódico)