Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dilluns, 5 de desembre del 2011

Una escola a mig construir

L'AMPA de l'escola Cau de la Guineu de Corbera de Llobregat denucia que la Generalitat va paralitzar la construcció de la escola i que avui només disposen d'una escola d'educació infantil, prevista per a tres línies, on conviuen nens de P3 fins a 2n de Primària.

Al 2007 l'escola Cau de la Guineu va començar ocupant un espai provisional a l'escola El Corb.

En una primera fase la Generalitat va construir un nou edifici que van ocupar el 2009. Aquest edifici consisteix en les instal·lacions necessàries per a tres línies d'educació infantil.

Les infraestructures per cursar primària es reservaven per una segona fase de construcció que va ser pressupostada al 2010 i hauria d'haver començat al 2011, però les inversions en escoles es van paralitzar i entre les escoles que van patir les conseqüències va estar l'escola Cau de la Guineu.

A hores d'ara no saben quan començarà la segona fase. Per al proper curs a l'escola van ubicar un mòdul prefabricat amb dues aules per poder continuar.

"Els pares ens sentim enganyats i decebuts. Hem tingut molta paciència durant tots aquests anys, però estem cansats de tanta informalitat. La Generalitat va decidir posar en marxa una nova escola, ja que la resta d’escoles del municipi no podien absorbir el nombre de nens en edat escolar. Ara no tenim cap garantia que es vagin a realitzar les obres de la segona fase, de manera que l’escola no pot créixer, però els alumnes sí que creixen" denuncia l'AMPA.

Llegir més (al web de l'AMPA de l'escola Cau de la Guineu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada