Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dijous, 26 de gener del 2012

Els nens de l'escola L'Univers s'ho valen (carta a El Punt-Avui)

Ara fa tres anys estava en la mateixa situació en què ara es troben moltes famílies: buscant una bona escola per al meu fill. En triar l'escola L'Univers al barri barceloní de Gràcia creia haver encertat plenament. Ubicada provisionalment en barracons, L'Univers és un centre en el qual direcció, professorat i famílies treballen de manera conjunta perquè els nens i les nenes de l'escola aprenguin i siguin feliços.

El meu fill està contentíssim en un ambient de gran qualitat humana i educativa. Tanmateix, gran part de la nostra il·lusió s'ha transformat en preocupació, ja que no sabem quan es construirà l'edifici definitiu al carrer Bailèn. El districte de Gràcia, l'Ajuntament de Barcelona, el Consorci d'Educació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, quan deixaran de parlar sobre el suport a l'educació i començaran a donar-hi suport de debò, construint l'edifici definitiu, tal com estava previst?

Llegir més (a El Punt-Avui)