Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

diumenge, 1 de gener del 2012

L'escola Esparreguera II demana ajuda

Des d'Esparreguera demanen ajuda perquè no tanquin l'escola Esparreguera II creada el curs 2010-2011 com a futura escola-institut del poble, necessària desde fa anys. Són 71 famílies que es queden sense escola i sense el sistema educatiu que van triar, que és la comunitat d'aprenentatge.

El mes de novembre se'ls va comunicar, per part dels Serveis Territorials, que no podíem estar a les instal·lacions que ocupen en l'actualitat, perquè no reuneixen les condicions per a albergar infants, i que, a causa de la situació d'austeritat que ens acompanya, es plantejaven una fusió amb una altra escola del poble, que era l'única que per espai, els podia acollir, això sí, en barracons al pati. Però quan a aquesta altra escola es van assabentar de les intencions dels Serveis Territorials es van mobilitzar en contra. Així mateix no es va a pactar un projecte educatiu comú que respectés alguns dels trets d'identitat propis de la comunitat d'aprenentatge d'Esparreguera II.

En el ple de l'Ajuntament del dia 22 de desembre l'Alcalde va informar que s'havia reunit aquell mateix dia amb el Director dels Serveis Territorials qui li havia fet saber la decisió de tancar l'escola d'Esparreguera II quan acabi aquest curs.

Ara es troben en la situació que no saben què pensa fer l'Administració amb els seus 71 nens/es (dos cursos de P4 i un P3), que el pròxim curs, si no tenen escola, es veuran obligats a canviar de centre i de projecte educatiu, un projecte basat en comunitats d'aprenentatge que permet treballar en comunitat per aconseguir l'èxit educatiu de tot el alumnat i en el qual creuen incondicionalment!

Des d’Esparreguera volen demanar-nos ajut amb el teu vot i la teva signatura a http://www.elpoble.cat/content/salvem-lescola-esparreguera2-comunitat-daprenentatge per evitar el tancament de l'Escola Pública-Comunitat d'Aprenentatge Esparreguera II.

Llegir més (a la web de la Comunitat d'Aprenentatge Esparreguera II)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada