Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

diumenge, 26 de febrer del 2012

Barcelona vol fixar un calendari per suprimir barracons escolars (notícia a l'Europa Press)

L'Ajuntament de Barcelona ha reclamat a la Generalitat establir un calendari per acabar amb els barracons a les escoles de la capital catalana. Ho ha explicat el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

Fa una setmana es va col·locar la primera pedra del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Mediterrània del barri de la Barceloneta, en barracons des del 2007 perquè es va haver de demolir l'edifici per aluminosi, però aquest centre no és l'únic amb barracons des de fa anys.

En una entrevista d'Europa Press, Ardanuy ha afirmat que la Generalitat, també en mans de CiU com el Govern municipal, ha de "prioritzar l'obra i fixar-la en calendari", i planteja els 14 centres educatius més prioritaris --set escoles i set instituts-- després de desencallar-se les obres de l'escola Mediterrània.

Per a Ardanuy, les obres d'escoles més urgents per suprimir els barracons són Can Fabra, la Maquinista, els Encants i Univers, i també valora incloure-hi com a prioritari operacions de gran reforma d'alguns instituts que necessiten millores com més aviat millor.

Llegir més (a l'Europa Press)