Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimecres, 1 de febrer del 2012

Cuatro años más en barracones (notícia a El País)

Los padres de alumnos de la escola L’Univers denuncian el retraso en la construcción del centro. El Ayuntamiento alega dificultades económicas.

“A sus majestades estimados Reyes de Oriente: queremos la escuela nueva del barrio. Los niños y niñas de Gràcia”. Así rezaba una pintada sobre un muro de la calle de Bailèn, en el distrito barcelonés de Gràcia. El mural, con forma de una gran carta, señalaba el solar, antes ocupado por una gasolinera y varios edificios, que debería albergar la escuela infantil y de primaria L’Univers.

En 2009, el Consorcio de Educación de Barcelona informó a los padres de alumnos de que estarían tres años en unos barracones en la plaza del Poble Romaní. Pero, a principios de enero, la regidora del distrito, Maite Fandos (CiU), les comunicó que no hay disponilidad económica y que tendrán que esperar cuatro años más en sus ya masificadas instalaciones.

Llegir més (a El País)