Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimecres, 9 de gener del 2013

La nova Escola l’Univers podria estar enllestida el 2015 (notícia de BTV)

L'Ajuntament ha donat llum verda al pla urbanístic del conjunt d'equipaments del solar on ha d'anar la nova Escola l'Univers. Si els terminis d'execució es compleixen, serà durant el 2015 que el centre podrà obrir les portes després d'estar des de l'any 2009 en mòduls prefabricats a la plaça del Poble Romaní.

Després de més de dos anys buit, sembla que no trigarà a veure les primeres excavadores. El pla preveu la construcció d'un aparcament de tres plantes, una escola bressol i l'Escola l'Univers, que finalment serà de dues línies. Des de l'Ajuntament s'està intentat accelerar tot el procés.

Les famílies de l'Univers creuen que el projecte del centre s'ha improvisat sobre la marxa. Per això no estaran tranquils fins que no comencin les obres. Una altra preocupació és la manca d'espai als mòduls prefabricats on està l'escola des de fa quatre anys. D'aquí a dos cursos es quedaran sense espai i alerten que encara no hi ha solucions sobre la taula.

Veure més (a BTV)