Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dissabte, 1 de març de 2014

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana donen llum verd a l’escola Els Encants (notícia del servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona)

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han donat llum verd al projecte de construcció de l’escola Els Encants, que s’ha de construir a l’entorn de la Plaça de les Glòries, en el marc de la transformació que està vivint la plaça.

Es tracta d’un dels equipaments més reivindicats pels veïns i recollits al Compromís per Glòries signat al 2007 per partits polítics i entitats veïnals, i que s’ha desencallat gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè l’ens metropolità executi algunes actuacions rellevants a Barcelona.

D’una banda, el Plenari Municipal de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres ha aprovat definitivament la Modificació del Pla especial urbanístic i de millora urbana per a la concreció de l’equipament docent. Així mateix, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat, amb data 11 de febrer, l’expedient de contractació i licitació de les obres del projecte executiu de l’escola Els Encants per un valor de 5.998.945 € IVA inclòs.

La previsió és que les obres s’adjudiquin durant el mes de maig i que puguin començar les obres al juliol d’aquest mateix any. L’objectiu és que l’escola pugui estar enllestida pel setembre del 2015, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Llegir més (a l'Ajuntament de Bacelona)