Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dimecres, 8 de febrer de 2012

Diverses escoles amenaçades de tancament

A l'escola Pasífae, de Vilanova i la Geltrú, porten des del curs 2008-2009 en barracons. Ara el Departament d'Ensenyament els ha comunicat que no es farà l'escola nova. Aquest dissabte 11 de febrer han organitzat una concentració a l'explanada on hauria d'anar l'escola i una tancada durant tota la nit als barracons.

"Encara no ens ha donat, però, una solució per als 180 alumnes que actualment hi ha al centre" indica Laia Bertran, presidenta de l'AMPA de l'escola Pasífae. El arguments de la Generalitat és que les dades demogràfiques no justifiquen que continuï l'escola.

Per a altres escoles com ara l'escola Els Pins de Moja (Olèrdola), que està en barracons des de 2006, la solució del Departament d'Ensenyament és la fusió amb l'escola Circell. L'AMPA de Els Pins rebutja la fusió i argumenta que "el projecte pedagògic té el suport de les famílies" i que "a Olèrdola hi ha creixement demogràfic".

La llista segueix amb altres escoles amenaçades amb el tancament el pròxim curs: l'escola Can Periquet de Palau-solità i Plegamans, l'escola Olga Xirinacs de Tarragona, l'escola Muñeira de Badia del Vallès, l'escola Esparreguera II ...

A l'escola Esparraquera II, la Generalitat afirma que amb la crisi i els canvis demogràfics hores d’ara ja no és necessària aquesta escola d'Esparraguera. L'AMPA considera que si es tanca l'escola 71 famílies es quedaran sense el projecte educatiu que havien triat i que incorpora els pràctiques educatives d'èxit pròpies de les Comunitats d'Aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada