Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dissabte, 4 de febrer del 2012

Escola L'univers de Gràcia (cartas a La Vanguardia)

"El primer cop que vàrem anar a una reunió al districte de Gràcia amb qui seria la directora de l’escola L’univers ens va encantar. Ella, com a directora i persona, i, a més a més, el projecte educatiu que ens presentava. Només hi havia un problema: l’escola encara no estava construïda. Ens van explicar, però, que els nens anirien a fer classes a uns barracons, que només hi hauria dues classes de P3 i que, per tant, hi hauria lloc per a tothom. I que, com a molt, aquesta situació s’allargaria no més de tres anys. Aquests tres anys ja han passat, i els nostres fills continuen sense escola... " Norman Aura i Laura Profitós (pares de l'escola L'Univers)

"L’univers és una bona escola. La direcció, el professorat i les famílies treballen conjuntament per fomentar un bon clima per a l’aprenentatge i el desenvolupament dels quatre grups de nens i nenes, d’entre tres i cinc anys, escolaritzats. És cert que està ubicada en mòduls provisionals. Però es treballa per trobar-hi bones alternatives. L’ajuntament de Barcelona ha aportat un solar, la Generalitat i l’ajuntament han signat un conveni per a la realització del projecte executiu de l’obra, i els responsables polítics i els tècnics han estat estudiant fórmules per millorar la situació actual. El proper 6 de febrer, tindrem una reunió amb les famílies en què el regidor d’educació presentarà una proposta definitiva." Manel Blasco (Gerent del Consorci d’educació de Barcelona)

Llegir més (a La Vanguardia)