Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

dissabte, 26 de novembre del 2011

Els pares exigeixen que les escoles no tinguin barracons més de tres anys (article a El Periódico)

La FAPAC alerta que les instal·lacions provisionals amb el temps es massifiquen. 101 centres porten a terme la totalitat de la seva activitat educativa en mòduls.

Sabent que les construccions escolars seran les més afectades si la Conselleria d'Ensenyament finalment torna a retallar els seus pressupostos, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha decidit recuperar una reivindicació que feia molt temps que estava adormida: posar fi als barracons i exigir que, almenys als centres de nova creació, les escoles que es troben totalment en mòduls provisionals no hagin d'estar en aquesta situació durant més de tres anys.

La xarxa pública compta en el curs 2011-2012 amb 101 escoles i instituts instal·lats del tot en barracons. 301 centres més en fan un ús parcial. El cens del parc de mòduls provisionals puja a 1.015, 42 menys que en el curs anterior, segons Ensenyament.

La FAPAC ha iniciat una campanya per poder participar en la planificació de les noves construccions i vetllar de passada pel compliment del termini de tres anys que, segons la seva opinió, hauria de quedar garantit per llei.

Llegir més (a El Periódico)