Per les escoles de nova creació, 3 anys en barracots són suficients

Demanem a l’Administració els següents compromisos que fins i tot entenem haurien d’estar regulats per llei:
- Que s’asseguri com a premissa la qualitat educativa en totes les fases del procés.
- Que es fixi un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en servei de l’edifici definitiu.
- Que es planifiquin d’inici el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries.
- Que s’articulin sistemes de participació dels pares i mares i de les direccions dels centres amb l’Administració. (Llegir tot el Manifest)

divendres, 15 de març del 2013

No hi haurà noves escoles (notícia de la Cadena SER)

La conselleria d'Ensenyament descarta fer noves escoles almenys en els propers 10 anys. Una dècada és el que calcula el departament que necessitarà per fer net i pagar les construccions fetes durant el govern tripartit

Entre els anys 2004 i 2010 el govern tripartit presumia que es feia o es reformava una escola cada quatre dies. Es van fer prop de sis-centes escoles que no es van pagar de forma immediata sinó ajornant factures. L'any 2011, que és l'últim del que la conselleria ha facilitat una xifra, es van destinar prop de 500 milions d'euros a cobrir aquestes despeses. És per això que la consellera Rigau confirmava el que dies abans havia dit en una reunió amb famílies: seria irresponsable plantejar-se noves construccions mentre quedin factures pendents.

Un posicionament que la federació de pares i mares de Catalunya rep amb preocupació perquè diuen, independentment de la situació econòmica del país, la població escolar va en augment.

Manolo Álvarez, responsable de la Comissió d'Escoles en Barracots de la Federació de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) considera "preocupants" les declaracions de la consellera Rigau i adverteix que és "impossible"pensar en què passem una dècada sense fer nous equipaments escolars, "com no sigui que la consellera vulgui atendre l'increment de la demanda fent concerts a l'escola privada".

Llegir més (a Cadena SER)